Stichting De Tussenvoorziening biedt verschillende vormen van opvang en begeleiding aan mensen in een kwetsbare situatie (dakloos of slecht gehuisvest). Onze doelgroep heeft vaak te maken met complexe en meervoudige problematiek. Die problematiek kan betrekking hebben op (een combinatie van) problemen op het gebied van gezondheid, verslaving, psychiatrie, financiën, verstandelijke belemmering, sociale of justitiële problemen. Ons doel is dat mensen weer volwaardig en (zo) zelfstandig (mogelijk) kunnen deelnemen aan de samenleving. Bij De Tussenvoorziening werken ongeveer 350 betaalde medewerkers en 500 vrijwilligers.
Stage/leerwerkplekken
Je gaat 1 dag per week de opleiding tot ervaringsdeskundige volgen. Dit is de SBE-opleiding gegeven door ROC Midden Nederland. De opleiding duurt 2 -3 jaar. Daarnaast ga je maximaal 20 uur per week werken, verdeeld over 3 dagen. Hier ga je het vak van ondersteunend begeleider in de praktijk leren, waarbij je je ervaringsdeskundigheid kunt inzetten voor het herstel van de cliënt.
Taken en resultaatgebieden
- Contact leggen en onderhouden met cliënten in de laagdrempelige opvang of in de woonvoorzieningen.
- Observeren, problemen signaleren en doorverwijzen.
- Orde, rust en veiligheid controleren en handhaven in en rondom de voorziening.
Functie eisen en toelatingseisen opleiding
Als geen ander weet je hoe het is om dak- of thuisloos te zijn en/of jaren in armoede op te groeien of te leven. Je bent voldoende hersteld om te kunnen werken en te leren. Inmiddels heb je ruim een jaar als vrijwilliger gewerkt. Afspraken nakomen, op tijd komen en met collega’s samenwerken, zijn voor jou vanzelfsprekend.
Je bent de Nederlandse taal machtig in woord en bij voorkeur ook in geschrift. Je hebt als (voormalig) cliënt ervaringskennis binnen de maatschappelijke opvang. En je bent bereid om deze ervaringskennis om te zetten in ervaringsdeskundigheid, waardoor je in staat bent om mensen te ondersteunen. Je gelooft in de kracht van herstel en bent gericht op krachten en mogelijkheden voor dat herstel. Je kan op termijn zowel zelfstandig als in teamverband werken. Met het oog op de belangen van onze cliënten, begrijp je dat een flexibele houding wordt gevraagd als het gaat om werktijden, werkplek, taken, rollen, etc. Je bent bereid om onregelmatige diensten te verrichten.

Over ons
Het Platform Ervaringsdeskundigheid Zorg & Welzijn is een krachtig netwerkverband waar dertien zorg- en welzijnsorganisaties aan deelnemen. Deze organisaties zijn werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang of beschermd wonen. Daarnaast participeren mbo- en hbo-instellingen.