Altrecht stage- en leerwerk plekken
Bij Altrecht zijn jaarlijks 3 leerwerk plekken beschikbaar voor studenten die de SBE-opleiding gaan volgen. Klik hier voor de vacature.
Wie zijn wij
Altrecht verleent specialistische geestelijke gezondheidszorg aan mensen – van jong tot oud – met ernstige psychiatrische aandoeningen. We werken vanuit verschillende vestigingen in de regio westelijk Utrecht.
Wat doen wij?
De hoofdtaak van Altrecht is het bieden van specialistische behandeling aan mensen met ernstige psychiatrische en psychische stoornissen. We hebben daarvoor verschillende vormen van hulpverlening in huis: klinische zorg, deeltijd- en ambulante hulpverlening, kortdurende en langer durende zorg. Maar altijd zorg op maat. Ons uitgangspunt is dat mensen de zorg moeten krijgen die ze op dat moment nodig hebben.
Onderwijs en onderzoek
Behandeling en professionele zorg voor patiënten zijn nauw verweven met onderwijs en wetenschappelijk onderzoek door medewerkers.
Stage- en leerwerk plekken
- Het aantal stage- en leerwerk plekken bij Altrecht is 3 per jaar.
- Het is een tweejarige BBL-opleiding met mogelijkheid tot een jaar uitloop.
- Het eerste leerjaar wordt gefaciliteerd in de vorm van een stage.
- Je kan in overleg met het UWV werken met behoud van uitkering in het eerste leerjaar. Je krijgt dan een onkostenvergoeding. Je loopt minimaal 19 uur stage per week.
- Het tweede leerjaar wordt gefaciliteerd in de vorm van een BBL-constructie. Je krijgt dan een arbeids-/leerovereenkomst voor de duur van de opleiding. Je krijgt dan salaris.
- BBL betekent 20/24 uur, vaak onregelmatig werken en daarnaast 1 dag per week naar school. De ervaring leert dat dit een pittig traject is, omdat je veel tegelijk moet doen en ontwikkelen (werken binnen de ggz, eigen ervaringen op een ander niveau verwerken, veel huiswerk en opdrachten voor school doen).
Altrecht streeft ernaar je een brede leerervaring op te laten doen. Daarom vindt ieder leerjaar plaats op een andere afdeling.
De opleiding wordt verzorgd door het ROC Midden Nederland op de Harmonielaan 1 in Nieuwegein.
Functie eisen en toelatingseisen opleiding
Ervaringsdeskundig begeleider word je niet zomaar.
Toelating voor de SBE
- Je hebt persoonlijke ervaring als cliënt in de geestelijke gezondheidszorg.
- Je beschikt over inzicht en reflecterend vermogen met betrekking tot je eigen ervaring.
- Je bent bekend met de begrippen herstel, eigen regie, empowerment en methodische zelfhulp.
- Je beschikt over voldoende stabiliteit en structuur.
Je hebt de volgende opleiding:
- Een vmbo-diploma theoretische, kaderberoepsgerichte of gemengde leerweg.
- Een mavo-diploma of overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo.
- Een minimumleeftijd van 21 jaar.
Selectieprocedure
De vacature voor een opleidingsplaats voor sociaal begeleider met ervaringsdeskundigheid (opleiding SBE) wordt in september opengesteld voor het volgende schooljaar dat in januari start. Hierop kun je solliciteren. Aansluitend vindt een informatieavond plaats en een sollicitatiegesprek.
Contactpersoon
Naam: Cassandra Barkman
Functie: Praktijkopleider
Email:C.Barkman@altrecht.nl
Telefoon: 06 22951283

Over ons
Het Platform Ervaringsdeskundigheid Zorg & Welzijn is een krachtig netwerkverband waar dertien zorg- en welzijnsorganisaties aan deelnemen. Deze organisaties zijn werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang of beschermd wonen. Daarnaast participeren mbo- en hbo-instellingen.